WILLIBRORD ACTUEEL 09-06-2024

Jaargang 17, nr. 38                                                          09-06-2024
WILLIBRORD ACTUEEL
WEKELIJKS INFORMATIEBULLETIN
VOOR DE KATHOLIEKE GEMEENSCHAP IN VLAARDINGEN 
e-mailadressen: zie bij kopje secretariaat

 

VIERINGEN:
Pax Christikerk 9 juni 11.15 uur Woord- en communieviering voorgangers
leden van 3D. Koor: leden van Impuls

H.Lucaskerk 9 juni 10.00 uur Jubileum woord- en communieviering voor het
60-jarig huwelijk van Mia en Jan van Adrichem
Voorganger diaken T. van der Meer.

YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCJy4kLod_uzz-6AJ9MnBs5A/videos of via de website van de parochie of van uw deelgemeenschap.
Wekelijks op zondag is er een livestream eucharistieviering vanuit de Liduinabasiliek.
De laatste vrijdag van de maand is er een vesperviering in/vanuit de basiliek, vanaf 16.00 uur inloop met koffie/thee, aanvang vespers 17.00 uur.

KOOR IMPULS
In tegenstelling tot hetgeen vermeld staat in Kerk aan de Waterweg zullen leden van Impuls a.s. zondag in de Pax Christikerk muzikale medewerking verlenen. Het Willibrordkoor zingt in de H. Lucaskerk.

ONTMOETEN
Ontmoeten op 12 juni in de Lucaskerk. Wij starten om 10.00 uur met een presentatie over de R.K. Kerk en de omgeving in het centrum van Vlaardingen. Na de presentatie maken wij een korte wandeling en eindigen in ’t Hart van Vlaardingen voor een lunch.
Iedereen is van harte welkom. Wanneer mogelijk wel van tevoren aanmelden, dat is telefonisch mogelijk mobiel 06 23632559/ 010 4358703 e mail: ontmoetenkerkpleinlucas@gmail.com
Donderdag 13 juni in de Pax Christikerk van 10-12 uur is er weer een gezellige ochtend met koffie, iets lekkers en een leuke activiteit. U, uw vriend(in) of uw buurvrouw/-man zijn van harte welkom.

SOEPCAFE
Zondag 16 juni is er soepcafe in de Pax Christikerk. Na de viering en de koffie kunt u om ca. 12.45 uur aan tafel om met elkaar te genieten van de maaltijd. Opgeven via de intekenlijst in de hal van de kerk of via het emailadres:
secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

GELUKSSTEENTJES SCHILDEREN activiteit voor alle basisschoolkinderen.
Zaterdag 29 juni van 14-15 uur is er weer een gezellige activiteit voor basisschoolleerlingen. Laat je creativiteit sprankelen bij onze gratis workshop en tover een gewoon steentje om tot een kleurrijk symbool van geloof, hoop en liefde! Geef jouw unieke gelukssteentje weg aan iemand die je kent en verspreid vreugde in jouw omgeving.
Opgeven voor 26 juni via: jongerenwerkpaxchristi@gmail.com Je vriendje of vriendinnetje zijn natuurlijk ook van harte welkom, kom gezellig samen.

KERKTERRAS
Op 25 augustus is het Kerkterras weer gepland. Zoals ieder jaar een uniek moment waar we als Vlaardingse christelijke kerken in verbinding met elkaar de dienst vieren. We zijn al begonnen met de voorbereidingen. In de komende maanden zullen we u weer benaderen om als vrijwilliger uw medewerking te verlenen. We houden u op de hoogte. Dit jaar zal o.a. Impuls muzikale medewerking verlenen.

ZOMERKAMPEN
In de zomervakantie worden zomerkampen georganiseerd door het bisdom. De zomerkampen zijn niet alleen voor de kinderen van onze parochies, ze zijn ook bedoeld om kinderen waarvan de ouders geen geld hebben en niet op vakantie kunnen een leuke week met leeftijdgenoten te kunnen aanbieden. Wanneer u een gezin kent die in zo’n situatie leeft, laat het dan diaken Steef Lokken of het secretariaat van de Pax Christikerk weten. Er wordt dan voor een passende oplossing gezorgd.

EEN SCHONE KERK – wie helpt ?
Wilt u een handje meehelpen om de Pax Christikerk schoon te houden? Heel er graag en als we met meerderen zijn, hoeft niet één iemand alles alleen te doen en het is nog gezellig ook. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Anne v.d. Horst, tel. 06 27241418.

GELOOFSVERDIEPING
Filmavond: Woensdagavond 12 juni wordt in de Petrus en Pauluskerk in Maassluis de film The Letter (De brief) vertoond. Een film met een boodschap voor de aarde. In de film reist een aantal, door de paus geselecteerde leiders uit verschillende werelddelen, naar Rome om te spreken met de paus over de gevolgen van de klimaatveranderingen die zij ondervinden bij hen thuis. We starten met een eenvoudige maaltijd. Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje. Aanmelden via de email: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl

Meditatieavond: vrijdag 14 juni is er in de Pax Christikerk weer een meditatieavond. We beginnen om 20.00 uur. De meditatie duurt tot ca. 21.00 uur. Daarna is er nog gelegenheid thee te drinken en elkaar te ontmoeten.

KERKCENTRUM HOLY
Vrijdagmiddag 7 juni: koffie/thee drinken in Kerkcentrum Holy van 14-16 uur. Loop gewoon even binnen voor een praatje met koffie of thee. Aanspreekpunt: Leni van den Berg, tel. 010-4744384

DE WINDWIJZER –Schiedamseweg 95, Vlaardingen
Zin op Zondag zondag 9 juni zal Mariëtte van Beek bij ons te gast zijn. Zij is arabist én heeft een eigen bedrijf op het gebied van religieus erfgoed en pelgrimstochten. Haar speciale interesse gaat uit naar religieuze heiligdommen en pelgrimages. Op deze zondagmiddag brengt zij haar fascinatie voor ‘wonderreizen’ graag aan ons over. Je bent van harte welkom. Aanvang 15.00 uur. Een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Het verhaal vooraf Woensdagavond 12 juni gaan we met elkaar in gesprek over heilige plekken. Plekken waar we iets van God ervaren. Wat zijn voor jou plekken waar de aarde de hemel raakt? We laten ons daarbij inspireren door een topontmoeting tussen God en Mozes.
Aanvang 20.00 uur. Graag vooraf aanmelden via aanmelden@dewindwijzer.nl

VIERINGEN VOOR VOLGENDE WEEK
Pax Christikerk 16 juni 11.15 uur Eucharistieviering, voorganger vicaris A. van Deelen.
Koor: LiRiKo

SECRETARIATEN
Het secretariaat van de H. Lucaskerk is geopend op vrijdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. Het secretariaat is bereikbaar via telefoon 010-4702679
of per email: secretariaat.willibrord-lucas@goedeherderparochie.nl
Het secretariaat van de Pax Christikerk is geopend op maandag van 13.30-15.30 uur en op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Bereikbaar via telefoon 010-4741790
of per email: secretariaat.willibrord-pax@goedeherderparochie.nl

TELEFOONDIENST WILLIBRORDGEMEENSCHAP TEL: 06-2903 7132
Voor dringende vragen om pastorale zorg, een ziekenzalving, een uitvaartdienst of het aanvragen van een doop of huwelijk