Kerkplein

Kerkinterieurverzorging

H. Lucaskerk

Werkgroep schoonmaak H. Lucaskerk.

Sinds mensenheugenis werd en wordt de kerk aan de Hoogstraat in Vlaardingen op maandag middagen schoon gemaakt. In 1802 heeft pastoor Faber en het toenmalige kerkbestuur dat bepaald, met als rede dat op maandagmiddag de kans dat het kerkgebouw voor kerkelijke activiteiten gebruik moest worden nihil was. Daarmee was het schoonmaak en onderhoud op de maandagmiddag een feit en dat zelfs tot op de dag van vandaag.

De werkgroep bestaat op dit moment uit drie vrouwen en drie mannen; ongemerkt speelt het getal drie een belangrijke rol, want om de drie weken komt de werkgroep naar de kerk voor het schoonmaak werk.

Uit de foto’s blijkt dat het een leuke groep mensen is die weliswaar hard werken maar er ook plezier in hebben. En na gedane arbeid is het goed rusten want na de werkzaamheden is er tijd voor een kopje thee en een praatje met elkaar. U kunt begrijpen dat het schoonmaken van de kerkzaal met zijn bijruimten zoals de toiletten, de keuken, vergaderruimten, secretariaat en bergingen geen geringe taak is voor deze zes mensen daarom is aanvulling in menskracht gewenst. Als U zich nu geroepen voelt kunt U zich aanmelden bij de coördinator van de werkgroep, Mevrouw Mia van Adrichem.W