Zomerkampen

Voor kinderen, tieners en jongeren uit de parochies van het bisdom

Het bisdom Rotterdam organiseert jaarlijks zomerkampen. Binnenkort worden de zomerkampen voor het komende jaar bekend gemaakt. Ga mee en beleef een week vol ontspanning, sport en spel, lol, inspiratie en geloof! De zomerkampen staan open voor iedereen tussen de 8 en 17 jaar uit de parochies van het bisdom Rotterdam.

Er zijn drie zomerkampen, die ingedeeld zijn op leeftijd.

Kinderkamp: 8-12 jaar (+/- € 120,00 per kind in voorgaande jaren) in locatie: nader te bepalen

Tienerkamp: 13-14 jaar ( +/-  € 130,00 per tiener in voorgaande jaren) in nader te bepalen

Jongerenkamp: 15-17 jaar ( +/- € 140,00 per jongere in voorgaande jaren) in nader te bepalen

De kampen zijn doorgaans in scoutinggebouwen, op een mooie, vaak bosrijke, locatie in een prima omgeving. Er is sport, spel en activiteiten. De deelnemers worden in groepjes ingedeeld. In de groepjes worden spellen gedaan en wordt het thema verdiept. Het uitstapje is één van de hoogtepunten van de week. Het is vooral de gezelligheid en vriendschap onderling die de kampen zo leuk maken.

Leonie (15): “Het zomerkamp is een week vol sportiviteit, spelletjes, zingen en lachen. Ieder jaar verheug ik me er ontzettend op.”
Op de Zomerkampen wordt het katholieke geloof gedeeld. Er is een thema, ontleend aan een bijbelverhaal. Dit jaar is dat ‘Handen uit de mouwen’ waarin de werken van barmhartigheid centraal staan: iets goeds doen voor een ander naar het voorbeeld van Jezus. Dit thema wordt op ieder kamp creatief en aansprekend uitgewerkt.

De genoemde prijs voor het kamp dekt alle kosten: verblijf, maaltijden en activiteiten. Kinderen, tieners en jongeren kunnen zich opgeven vóór mei van elk jaar. Meer informatie en een digitaal inschrijfformulier zijn te vinden op www.bisdomrotterdam.nl/zomerkampen of via pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl

Zomerkamp 2016